چرا بازاریابی (مارکتینگ) برای یک بنگاه اقتصادی لازم است؟
امروزه بازاریابی (مارکتینگ) را میتوان یکی از مهمترین ارکان یک بنگاه اقتصادی به جهت نقش کلیدی آن در سوددهی و فروش بر شمرد. از اینرو سازمانهای بزرگ، بخشی را جداگانه برای انجام این فعالیت اختصاص میدهند .
شناخت بخش بازاریابی (مارکتینگ) در یک سازمان و تاثیر آن بر سایر بخشها از اهمیت بالایی برخوردار است. بخش بازاریابی (مارکتینگ) سازمان رابطه مستقیمی با بخشهای فروش، تولید یا بازرگانی (واردات)، تحقیق و توسعه، امور مالی و منابع انسانی دارد .
برای مثال یکی از خروجیهای بخش بازاریابی (مارکتینگ)، پیش بینی فروش بر مبنای استراتژی ها و برنامه ریزی های بازاریابی (مارکتینگ) یک سازمان است .
بخش فروش برای رسیدن به پیش بینی های فروش نیازمند است تا با سیاستهای بازاریابی (مارکتینگ) هماهنگ بوده و فعالیتهای خود را برمبنای آن پیاده سازی کند .
بخش تولید برای برنامه ریزی تولید خود نیازمند پیش بینی فروش حاصل از برنامه های بازاریابی (مارکتینگ) است .
پیش بینی های فروش همچنین نقشی اساسی در تهیه بودجه توسط بخش مالی و نیز مدیریت منابع انسانی ایفا می کند .
بخش تحقیق و توسعه نیازمند دریافت اطلاعات مربوط به نیازها و خواسته های مشتریان و مصرف کنندگان از بخش بازاریابی است تا بتواند فعالیتهای خود را در آن راستا گسترش داده و فروش مورد نظر سازمان را تسهیل نماید .
بازاریابی در ایران
مفهوم بازاریابی (مارکتینگ) به غلط تنها به معنای فعالیتهای تبلیغاتی و عملیات مشتری یابی در پروسه فروش تلقی شده که درنتیجه منجر به غفلت از برنامه ریزی های استراتژیک بصورت رقابتی و در پی آن افزایش آسیب پذیری بنگاههای اقتصادی در بازار رقابتی امروز گردیده است. کاهش سهم بازار داخلی بنگاههای اقتصادی در برابر شرکتهای مقتدر با گرایش بازاریابی از یک سو و از دست دادن بازارهای صادراتی از سوی دیگر از نتایج این غفلت است که بطور روزافزونی رو به گسترش است .
دانش ضعیف بازاریابی در بین مدیران شرکتها و موسسات، بعنوان عاملی دیگر، بر توانایی رقابتی بنگاههای اقتصادی در بازار اثر مستقیم داشته است . در کشور ما اغلب سازمانها همچنان بر پایه اصول تجارت سنتی پایه گذاری شده و اداره می شوند که در عمل دیگر پاسخگوی نیاز بازار امروز نبوده و رشد سازمان را در آینده ای نه چندان دور با خطر روبرو می سازد .
از اینرو آموزش مدیران و نیز وارد کردن بازاریابی به مفهوم واقعی آن در برنامه ریزی ها، توسط بنگاههای اقتصادی، از مهمترین نیازها در عرصه تجارت کشور است .
روند بین المللی شدن تجارت جهانی امری گریز ناپذیر است و بنگاههای اقتصادی نیازمندند خود را هرچه سریعتر برای این تغییرات آماده کرده و چشم انداز خود را از استراتژی ها و برنامه های کوتاه مدت که تنها بر مبنای متغیرهای بازار داخلی استوار شده اند به استراتژی های بلند مدت برمبنای فاکتورهای موثر بین المللی و داخلی تبدیل سازند
خوشحال میشیم به جمع ما بپیوندید

محیطی صمیمی و محلی برای فعالیت در دنیای مجازی
چت باکس برای اعضا
آپلود فایل www.up.perfo.ir
مخفی یاب یاهو www.yahoo.perfo.ir
ویرایش گر آنلاین http://htmledit.perfo.ir/
منتظرتان هستیم
www.perfo.ir